Правильний догляд за професійними та побутовими ножами

Як доглядати і зберігати свої ножі

  • Ніколи не піддавайте лезо впливу тепла або вогню. Високі температури можуть зруйнувати міцність сталі.
  • Не використовуйте скляні або гранітні дошки. Ми рекомендуємо дерев'яну або пластикову дошку.
  • Не вдаряйте ножем по задній частині, тому що удар не тільки ушкоджує лезо, але і може привести до його розриву.
  • Не використовуйте ніж в якості важеля для відділення заморожених продуктів, відкривання пляшок або банок.
  • Після використання ви повинні вимити ніж неабразивною губкою і протерти м'якою тканиною.
  • Сталь для кухонних столових приладів містить невеликий відсоток вуглецю, що дозволяє заточити і підтримувати ріжучу здатність, тому лезо може забруднитися, якщо про нього не подбати. Таким чином, якщо лезо стикається з кислими продуктами, такими як лимон, помідори, гірчиця і т. п., ви повинні негайно помити ніж.
  • Тільки ножі з пластиковою ручкою можна мити в посудомийній машині. Однак, щоб продовжити красу вашого ножа і підтримувати лезо в хорошому стані, ви повинні мити його вручну. Якщо ви вирішите мити в посудомийній машині, рекомендовано висушити виріб після закінчення програми, щоб уникнути появи плям, викликаних вапняним нальотом та миючими засобами.
  • Ножі слід зберігати в подушечці, магнітній планці або у вініловому пакеті.

Як безпечно користуватися ножами

Ножі - дорогоцінний посуд на вашій кухні. Щоб отримати максимальну віддачу від них, вам просто потрібно розглянути кілька невеликих правил.

  • Зберігайте ножі в недоступному для дітей місці.
  • Для правильної роботи використовуйте підходящий ніж для кожної операції. Якщо вам потрібно зламати кістки або хрящі, ви повинні використовувати колун.
  • Завжди тримайте ніж гострим. Гострий ніж працює краще і безпечніше, бо для його різання потрібний менший тиск. Якщо використовується занадто великий тиск, існує ймовірність ковзання ножа, яке може заподіяти вам шкоди. Також втоми буде менше.
  • Не використовуйте ніж мокрими або жирними руками, так як він може висковзнути, і ви можете втратити над ним контроль.
  • Тримайте ніж міцно і відстороніть його від тіла. Ми рекомендуємо використовувати рукавички і захисний фартух.
  • Вимийте і висушіть лезо від задньої частини до краю, щоб запобігти нещасним випадкам.
  • Поки ви використовуєте ніж, ви повинні дуже чітко і надійно покласти його на поверхню.
  • Не кладіть вільні ножі в один ящик. Крім пошкодження краю при торканні один одного, завжди існує небезпека нещасного випадку при пошуку ножа.
  • Ніколи не намагайтеся тримати падаючий ніж. Відійдіть якнайдалі.

Як зберегти ножі гострими


Оскільки ніж використовується, його лезо втрачає нитку і, отже, вимагає більше зусиль для різання. Те, що відбувається, -  крихітні зубчики, які становлять лезо (невидимі неозброєним оком), складені, і необхідно відновити їх і вирівняти їх, щоб знову отримати максимальну ріжучу здатність.

За винятком зубчастих ножів, всі ножі можуть відновити вихідне лезо. Залежно від стану, ви можете використовувати побутову точилку, точильний камінь або професійну точилку.


Побутова заточка


Однією рукою тримайте точилку, а іншою розміщуйте нижню частину леза проти верхньої частини леза. Підтримуйте нахил на 20 ° від леза назад до точилки.

Тримаючи нахил, посуньте лезо до насадки, не роблячи занадто великого тиску.

Повторіть процес 3 - 4 рази з кожної сторони.


Після тривалого використання ріжуча кромка може зазнати більшого зносу, і в цьому випадку доведеться її переробляти через професійний процес, такий як заточка або шліфувальна машина.

Однак ніколи не використовуйте метод, який може викликати перегрів леза, оскільки це може призвести до розриву леза.